טאו זוטה- הטאו של זוטה 19- קארמה קולינרית
"קארמה הוא מושג פילוסופי שמקורו בדתות הודיות, שמתאר מחזור מלא של יחסי סיבה-תוצאה. זהו סך כל מעשיו של האדם – בעבר, בהווה ובעתיד. השפעתם המצטברת של המעשים משפיעה באופן ישיר על המציאות – ומכך משתמעת אחריותו האישית של כל אחד על חייו. " (מתוך ויקיפדיה).
מה שזה אומר במילים פשוטות זה שהגישה לחיים, חשיבה והתנהגות מייצרים את המציאות שלנו. הקלישה "תחייך אל החיים והם יחייכו אליך" או "תחשוב טוב- יהיה טוב" היא קיטש מזוקק של תפיסת הקארמה. לתפיסה זו ניתן גם למצוא לא מעט התיחסויות של רבי נחמן מברסלב אבל אין לי עכשיו כח לצטט…
לו הייתי גורו, מן הסתם הייתי יושב כרגע באשראם החושני שלי, מוקף נשים סקסיות שעושות מדיטציה לפי הקאמה סוטרא המעודכן שהוספתי לו 6 עמודים לאחרונה. אבל אני לא גורו.
במקום זה אני יושב במשרד. יש לי בעוד שעתיים פגישה עם רואי החשבון שלי לחתימה על ערימה אינסופית של דוחות כספיים ומאזנים פיננסיים. אז במקום לעבור על החומר שוב (כי לא בא לי) החלטתי לקחת פסק זמן ולכתוב פוסט על תיאוריה מעניינת שפיתחתי לאחרונה.
נתחיל מהסוף. כבר כתבתי בעבר שזוגתי החטובה היא מלכת התלונות והקיטורים במסעדות. כמעט שום דבר לא מניח את דעתה. מהכסא ועד המלצרית. מהתאורה ועד כוס השתיה. אם תיכנסו לפוסט הזה תוכלו לראות שאפילו עיצבתי עבורה טופס קיטורים מיוחד שתמלא בעת ישיבה במסעדה. במרבית המקרים לי אין מושג מה לא בסדר ועל מה הקיטור- אבל זה לא בגללה אלא בגלל שאני סתם טיפש חסר רגישות, חסר טעם והבנה קולינרית שהכל טעים לו….
אבל לאחרונה שמתי לב שמשהו מוזר מתרחש לנגד עינינו. משהו רע קורה למנות שזוגתי מזמינה במסעדות.
המנות של כולם מגיעות בסדר- אבל עם המנה שלה באמת יש בעיות.
למשל – היא אוהבת את האוכל חם. אז הצלחות של כל הנוכחים בשולחן מגיעות לוהטות עד כדי כוויה אך הצלחת שלה מגיעה קרה. רק שלה.
יושבים כמה חברה בשולחן. כולם מקבלים את המנה שלהם בזמן. אבל היא לא. המלצר/ית מגיע ומתנצל שיש בעיה ויהיה קצת עיכוב. רק במנה שלה…ואז היא מקבלת את האוכל אחרי שכולם סיימו.
יש מצבים שהיא מקבלת בזמן את המנה – אבל לא את מה שהזמינה. או שהיא מקבלת מנה נכונה- אם כי לא אכילה. בשר לא מבושל, חריפות מוגזמת, מרירות בלתי מוסברת ומה לא. ואז המנה חוזרת למטבח והחטובה הרעבה שאיתי מביטה בכולם אוכלים תוך המתנה למנה חליפית.
לפני שבועיים אכלנו קינוח נפלא במסעדה נחשבת, ופתאום תוך כדי ההתענגות היא שולפת מהפה חתיכת פלסטיק (!) שהיתה בקרם. אמיתי לגמרי.
לפעמים אנחנו יושבים בבית קפה מזמינים שתי כוסות קפה. הן מגיעות ביחד. הקפה שלה פושר- הקפה שלי לוהט וטעים. אני תמיד שמח להתחלף איתה בכוסות…שלא תתבאס.
אתמול בערב זה קרה שוב. בתדירות מאד גבוהה לפעמים הקודמות. ישבנו עם חברים במסעדה יפהפיה, האוכל היה טעים, האווירה נהדרת. חוץ מהמנה שלה שהיתה כשלון.
ופתאום קפצה לראשי המחשבה. זו הקארמה !
היקום שבמשך שנים סופג ממנה קיטורים אינסופיים החליט להכות חזרה. כאילו אומר לה: אם את כבר מתלוננת כל הזמן, אם צריך ואם לא צריך- הבה ניתן לך סיבה אמיתית…נוודא שכל מה שתזמיני יגיע תקול…
ואני לא צוחק. אני מאמין בזה. אני חושב שהקארמה שלה פועלת ובגדול. כנראה שגם הפולניה שלי תצטרך להתחיל לחייך ליקום – כדי שיחייך אליה בחזרה….או שקודם צריך לחכות שהגיהנום יקפא?
נושאים: פילוסופיה בגרוש | 14 תגובות »
18 ביולי, 2012 בשעה 9:30
חחחחחחח,,,,,כנראה שהחטובה שלך אנינת טעם,לכן חשוב לה לקבל את האוכל שלה חם,טעים,וטרי.לחיי הפולניות.
18 ביולי, 2012 בשעה 9:47
החטובה שאיתי אכן אנינת טעם. היא בחרה אותי….
18 ביולי, 2012 בשעה 10:48
חחחחחח……מסכימה איתך.
18 ביולי, 2012 בשעה 19:40
למה אשתך מקטרת כל הזמן???????????????????????????????????????????????
18 ביולי, 2012 בשעה 20:56
אל תצחק.אני מאמין בקרמה.אנשים נירגנים סובלים מקרמה רעה.
18 ביולי, 2012 בשעה 22:17
דורית ,זה כי היא פולניה חחחחחחחחחח
18 ביולי, 2012 בשעה 23:02
אני משתדלת תמיד לחייך לחיים.תדעו שזה עובד.לקבל את היום עם חיוך ואור בעינים.החיים מחיכים בחזרה.
19 ביולי, 2012 בשעה 2:25
תאמת מגיע לה מה שקורה.מי שכל הזמן מתלונן ומקטר ומבאס תתחת למי שיושב איתו בשולחן ומקטר שזה לא טוב וזה לא טוב מגיע לו שיקבל אוכל חרא.לפחות ככה יהיה לו סיבה אמיתית להתלונן.זה לא נעים לשבת לאכול עם אנשים שמתלוננים כרונים במסעדות.הם עושים חרא לעצמם ולמי שאיתם בארוחה אבל להם זה לא אכפת.מכירה כמה כאלה.
19 ביולי, 2012 בשעה 8:32
קוראים יקרים,אין ספק שאתם "נשמות טובות".
19 ביולי, 2012 בשעה 12:35
וואוו אמנם את קוראת לעצמך טינקרבל אבל מה את עפה על עצמך????? לא תמיד הכל מושלם וטעים ,אולי רק בארץ לעולם לא …חחחחחחחחחחחחח ..
19 ביולי, 2012 בשעה 20:29
אם כך, לדעתי הגיע הזמן להתחיל לחסוך כסף.
20 ביולי, 2012 בשעה 1:30
bitch87 אם את אוהבת לשבת במסעדה עם אנשים שמקטרים כל הזמן ועל כל דבר
אז תהני מזה. אני שייכת לאנשים שבאים למסעדה להנות ולא לחפש מה לא בסדר.
ואם יושבים איתי בשולחן מתלוננים כרונים (ומי לא מכיר כאלה שהאור חזק להם מדי או שהשולחן צפוף או שמלוח להם וכו וכו…ולא מפסיקים להתלונן) אפילו שבאמת אין סיבה זה סתם אופי חרא) אז זה מקלקל לי את הבילוי.
אם את אוהבת לשמוע קיטורים אז יפה לך.
עפתי על עצמי פעם נוספת
20 ביולי, 2012 בשעה 7:37
את לא באמת יודעת או יכולה לקבוע מה סיבה ראויה לתלונה ומה לא ..וכן אם הכוס מלוכלכת המלצרית תלל ותביא אחרת…אהה ובכיף תעופי על עצמך חופשי אבל לכתוב על מישהו שזה מגיע לו זה הכי באד קרמה מותק D:
22 ביולי, 2012 בשעה 14:35
חדשה כאן!!!!!!!!!
גיליתי רק בסופש אחרון את הבלוג שלך כשחפשתי בכלל משו אחר וביליתי את כל השבת בפוסטים שלך
כמה חומר!!!!!!! איזה כף
קראתי מלא מלא ועוד נשאר לי
תהיה בריא טזוטא ותשמיך לכתוב!!!!